Goodbye 2011 , Welcome 2012 !

Photobucket






Good Pagi ! Rindu ngan blog Eisya. Rindu korang gak :) Before that, apa khabar readers ? I'm not kind of fine. Cause demam sikit. Hehe. Tapi later ok la.

Pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun 2012. Tak berasa kan. Rasa cam baru semalam je masuk 2011. Haha!

Sedih la jugak tinggalkan tahun 2011 ni. Banyak kenangan-kenangan manis dan pahit yang dilalui tahun ni. Tapi kadang-kadang kenangan-kenangan tu semua buat kita lebih bersemangat untuk teruskan kehadapan.

Tak lama lagi nak sekolah bermula. Bagi kengkawan yang dah tak sabar2 nak sekolah tu happy school ye. Termasuk Eisya sendiri. hehe

Dah masuk tahun baru tu kena la ada azam baru jugak. Perbaiki kehidupan ke arah yang lebih baik dari yang lepas.

Sebelum tu maaf kan la perangai Eisya yanng x baik dalam tahun ni. Bagi yang kenal Eisya tu keyh :) Jangan di ambil hati sangat.

Kepada yang benci kat Eisya. Kalau nak teruskan benci Eisya tu teruskan. tak kisah. Asal korang tau. Eisya dah lama maafkan korang and Eisya tak pernah berdendam kat korang. Tak pernah pun nak benci kat korang.

Semua kesalah yang korang dah wat tu Eisya maafkan.

Selamat Tahun Baru kepada seluruh rakyat Malaysia !

(jiwa patriotik nyew)

GOODBYE 2011 WELCOME 2012












Info : Sukarkah Jadi Muslimah Moden ?





Assalamualaikum 


Tidak dinafikan Muslimah hari ini berhadapan dengan pelbagai cabaran seiring dengan arus kemodenan yang semakin berkembang. Gaya hidup, Penampilan diri, pergaulan dan sebagainya antara yang berubah kerana masyarakat hari ini jauh lebih bersikap terbuka berbanding dahulu.


Namun, secara peribadi saya berpendapat, walau apa pun tuntutan mahupun cabaran mendatang, perlu bagi kita mempersiapkan diri menghadapinya dengan mempunyai kekuatan dari aspek keimanan dan prinsip sebagai seorang Muslimah. Paling utama ialah menjadikan suatu pekerjaan tu sebagai salah satu kaedah beribadah kepada Allah.


Sebagai seorang yang cukup matang, apatah lagi menjadikan agama sebagai asas utama dalam setiap aspek kehidu[an, pasti dapat menilai kesan baik dan buruk, betul atau salah dalam melakukan sesuatu tindakan itu,

Pendek kata bagi Muslimah kerjaya yang mana baik kepada agama, kehidupan dan peningkatan prestasi kerjaya, kita jadikan amalan dan yang buruk kita jadikan sempadan. Itu adalah terbaik. Jadi soal sukar ataupun tidak menjadi Muslimah moden, hari ini bukan persoalan lagi.


Terpulanglah kepada diri masing-masing untukuntuk menentukan hala tujuan dalam kerjaya dengan menjadikan agama sebagai asas dalam setiap aspek kehidupan.


# Dipetik dari Majalah Nur 


:)















 

Template by Web Hosting Reviews

SEMUANYA MILIK MR.MRS DEBO@2014
Tiny Kaoani